Landbouw, migratiestromen en Oekraïne

Op 3 maart 2023 vonden twee commissievergaderingen plaats in Brussel.

De Commissie Economie, Landbouw en Energie besprak de prioriteiten van de Commissie voor het landbouwbeleid.

De Commissie Buitenlandse Zaken organiseerde een hoorzitting in het thema van de “Migratiestromen binnen de Benelux vanuit een internationaal perspectief” met de heer Thomas Spijkerboer, hoogleraar migratierecht (Vrije Universiteit Amsterdam) en mevrouw Bieke Vens en de heer Christophe Van Hemelryck, vertegenwoordigers van het Europees Migratienetwerk (EMN) België.

Daarnaast besprak de commissie het “Statement of the Presidium of the Baltic Assembly regarding Russian war crimes and crimes against humanity committed in Ukraine” en zal ze als antwoord een verklaring voorleggen aan de plenaire vergadering van 17 en 18 maart.