Duurzame mobiliteit centraal thema van de plenaire zitting

Op 17 en 18 juni 2022 houdt het Benelux parlement een plenaire zitting in het Waals Parlement.

Het volledige programma: Klik hier!

Het themadebat van vrijdag zal volledig gewijd worden aan het thema van de duurzame mobiliteit. De luiken duurzaam transport, grensoverschrijdende multimodaliteit en modal shift, personenvervoer (in het bijzonder het fietsbeleid) en best practices uit andere regio’s zullen door experten worden toegelicht en besproken door de parlementsleden. Onder andere de heer Frans Timmermans, Europees commissaris belast met de Green Deal, en de Belgische minister van mobiliteit, George Gilkinet, zullen aan de werkzaamheden deelnemen.

Daarnaast zal het Benelux parlement een aanbeveling bespreken over waterstof, over het goederenvervoer per vrachtwagen en over de problematiek van de grensoverschrijdende pensioenen.

De vergadering zal te volgen zijn via streaming via https://youtu.be/sYXMAr0Rhqs