Ontmoeting met Italiaanse parlementaire delegatie

Op 17 mei 2022 vond een ontmoeting plaats tussen het Benelux Parlement en een delegatie van de Italiaanse Kamer en Senaat. Het Benelux parlement werd vertegenwoordigd door mevrouw Patricia Creutz, voorzitter van het Benelux parlement,  en de heer Karl Vanlouwe, voorzitter van de commissie voor Buitenlandse Zaken.

De Italiaanse delegatie bestond uit mevrouw Laura Garavini, voorzitster van de vriendengroep, de heren Albert Laniece, senator, en Francesco Berti en Tullio Passatini, volksvertegenwoordigers, en werd aangevuld met de heer Francesco Genuardi, ambassadeur van Italië in België.

Tijdens deze ontmoeting werd de werking van het Benelux parlement kort uitgelegd en werd er gedebateerd over de Conferentie over de Toekomst van Europa en de respectieve ingediende bijdrages. De Benelux is een voorbeeld van samenwerking in Europa en de banden tussen Italië en de Benelux kunnen een positieve bijdrage leveren voor de toekomst en de integratie van Europa.