Biolandbouw en Brexit adjustment reserve

Tijdens de commissiedag van 17 mei 2021 vergaderde de commissie Economie, Landbouw en Energie over haar ontwerp van aanbeveling betreffende duurzame landbouw in de Benelux.

De commissie Buitenlandse zaken had Pascal Arimont, Europees parlementslid (B), uitgenodigd om uitleg te geven over de Brexit adjustment reserve. De heer Arimont is rapporteur over dit thema in het Europees Parlement en gaf een toelichting over het verloop van de onderhandelingen en de vooropgestelde timing. Hij hoopt begin juni het mandaat van de plenaire vergadering van het Europees Parlement te krijgen om de onderhandelingen met de Europese Raad en de Europese Commissie verder te zetten en snel af te ronden, zodat de lidstaten voor het einde van het jaar over de beloofde middelen kunnen beschikken.