Overleg met de Blatische assemblee en de Noordse Raad

Op 26 februari 2021 hielden de voorzitters van de Baltische Assemblee, de Noordse Raad en het Benelux parlement een digitale vergadering. Tijdens deze vergadering bespraken ze de gezondheidssituatie en de vaccinatiestrategie van de verschillende landen. Voor de vaccinatiestrategie zijn er kleine verschillen tussen de landen wat de prioritaire geroepen betreft, maar alle landen hebben te kampen met een tekort aan vaccins en leveringsproblemen. Een ander thema op de agenda was de problematiek van desinformatie en fake news. In de Baltische landen is de desinformatie nauw verbonden met de Russische invloedssfeer, terwijl in de andere regio’s de oorsprong van de desinformatie eerder uit het land zelf en uit Europese en Amerikaanse hoek komt.

Daarnaast werd de organisatie van de trilaterale conferentie van de Baltische Assemblee, de Noordse Raad en het Benelux parlement besproken. Deze zal onder digitale vorm doorgaan op 21 mei 2021 met als titel: “Comprehensive Security and Defence Cooperation: Shifting landscape and Joining Forces.”