Einstein-telescoop

Tijdens de ontmoeting met de regering van Noordrijn-Westfalen op 28 november 2017 kwamen de erkenning van beroepsdiploma’s, de mobiliteit (met inbegrip van de IJzeren Rijn), de politiesamenwerking en de nucleaire veiligheid ter sprake. Deze thema’s maken ook deel uit van het recente regeerakkoord van NRW. Er werd afgesproken om deze thema’s in de toekomst verder uit te diepen en de pistes van mogelijke samenwerking te onderzoeken.

De delegatie v
roeg ook aandacht voor de Einstein Telescoop waarmee zwaartekrachtgolven worden ontdekt en bestudeerd. De regio Noord- en Zuid- Limburg en NRW worden genoemd als mogelijke locatie voor de Einstein-telescoop.

 

Minister-president van NRW Armin Laschet en zijn minister voor Europese zaken Dr. Stephan Holthoff-Pförtner ontmoette in Düsseldorf voorzitter André Postema , ondervoorzitter Maya Detiège, de Nederlandse delegatievoorzitter Martijn Van Helvert en voorzitter van de contactgroep NRW Patricia Creutz. Bovendien vond een gesprek plaats met de voorzitter van de Parlamentariergruppe NRW-Benelux Marcus Optendrenk en andere leden van de Landtag. De delegatie had eveneens een gesprek met Landtag-voorzitter André Kuper.