De Benelux Assemblee start met de voorbereidingen voor een debat rond voetbalveiligheid en de aanpak van racisme in het voetbal

De Commissie Justitie en Veiligheid brengt samen met de Contactgroepen Nordrhein-Westphalen en Eurométropole Lille-Kortrijk-Doornik een werkbezoek aan twee belangrijke voetbalsteden in de regio. Deze bezoeken vinden plaats In het kader van de voorbereidingen voor het themadebat van 13-14 maart tijdens de plenaire vergadering van de Benelux Assemblee te Luxemburg, over het thema internationale voetbalveiligheid, coördinatie van het politieoptreden en aanpak van racisme tijdens de voetbalwedstrijden.

Op vrijdag 14 februari 2020 wordt Rijsel bezocht, met een werkbezoek aan LOSC (“Lille Olympique Sporting Club”). Tijdens een werkvergadering zullen de leden van de delegatie van gedachten wisselen met de heer Bruno Chapel, hoofd van de beveiliging van LOSC, met een vertegenwoordiger van de politie van Rijsel en met een lid van de nationale divisie van de bestrijding tegen hooliganisme.

Op maandag 17 februari 2020 volgt een verplaatsing naar Dortmund, waar een bezoek zal doorgaan in BVB Dortmund. Presentaties zullen worden gegeven door de heer Kai Ruben, verantwoordelijke voor de veiligheid op een speeldag, en de heer Björn Hegemann, directeur supportersaangelegenheden.

Een eerste verslag zal kort na deze bezoeken beschikbaar zijn op de website.