Benelux Awards en Prijzen uitgereikt

Dit jaar kregen Karl-Heinz Lambertz en Roger Negri Benelux Awards voor hun politieke inzet voor de Benelux-samenwerking. De Duitstalige Belg Lambertz is voorzitter van het Europees Comité van de Regio’s. Negri is lid van de Luxemburgse Chambre des Députés. De drie premiers Rutte, Michel en Bettel krijgen hun Benelux Awards later dit jaar uitgereikt.

De Benelux Awards gaan naar wie zich op uitzonderlijke wijze heeft ingezet voor de versterking van de politieke samenwerking tussen de Benelux-landen. Op de medaille is het logo van het parlement afgebeeld.

De Benelux Prijzen gingen dit jaar naar de Admiraliteit Benelux, de overkoepelende staf van de Belgische Marinecomponent en de Nederlandse Koninklijke Marine in Den Helder. De Luxemburgse ingenieur bosbouw Frantz Charles Muller kreeg eveneens een Benelux Prijs voor zijn jarenlange inzet voor het milieu en jongerenwerking. Ook aan de Benelux Business Roundtable werd een Benelux Prijs uitgereikt.

De Benelux-prijs wordt uitgereikt door het Benelux-parlement aan personen, instellingen of ondernemingen die aan de Benelux-landen buitengewone diensten hebben bewezen op wetenschappelijk, sociocultureel, economisch of sportief vlak en daardoor een bijzondere bijdrage leveren aan de internationale uitstraling van de drie landen.

De Benelux Awards en Prijzen werden uitgereikt in het Benelux-parlement op 15 juni 2018.