Smart City Deventer

Deventer kreeg op 9 oktober 2015 het bezoek van een delegatie van het Beneluxparlement. Ze kwamen er kijken hoe deze hisotrische stad de modernste technologie binnenhaalt. Bij de renovatie van de oude havenwijk speelt de overheid geen dirigerende, maar wel een faciliterende rol voor innovatieve bedrijven.

IMG_5677.jpg
Italiaanse bolides restaureren gaat in de havenwijk van Deventer samen met een lekkere cappuccino drinken. Op het dak werd een hotelkamer gebouwd. Zelfs naar Belgische normen is dit een vlotte aanpak.
IMG_5654.jpg
Marcel Oberweis, de vorige voorzitter van het Beneluxparlement, zat de conferentie voor en brak er meteen een lans voor de noodzakelijke energietransitie.
IMG_5704.jpg
Aan de conferentie namen Beneluxparlementsleden, parlementsleden van de Baltische en de Noordse Raad en ambtenaren van de stad Deventer deel.